SILBERSEE


Silbersee (ex vocaallab) maakt lijfelijke opera. Met een troupe veelzijdige performers scheppen we zintuiglijk en muzikaal theater dat betovert, schokt, opzweept of verstilt.

Theatermaker, zanger en dirigent Romain Bischoff zet artistieke samenwerkingen op touw tussen componisten, choreografen, zangers, acteurs en andere kunstenaars, van het klassieke domein tot urban culture. Daarmee is Silbersee de plek waar kunststromen uit alle windrichtingen kunnen samenvloeien. Om vervaarlijke wervelingen op te wekken. Om hevige deining teweeg te brengen. Om uiteindelijk te mengen tot een zilveren kunstvorm.

Bij Silbersee onderzoeken en ontwikkelen we actuele vormen van opera. We zijn ervan overtuigd dat dit genre geen bastion van de traditie hoeft te zijn, maar kan bestaan als een zinnenprikkelende en grensverleggende theatervorm van het heden.

Naast de projecten die we zelf initiëren, gaan we coproducties aan met organisaties die verwantschap voelen met onze artistieke visie of een beroep doen op onze expertise. We bespelen een wijd spectrum van internationale podia, van schouwburgen tot kerken en van Oerol tot het Holland Festival.