SHE's ME

EEN ODE AAN DE VROUW


SHE’s ME is een crossover-productie, bestaande uit een installatie en een voorstelling, waarin beeldende kunst, muziek, dance en poëzie met elkaar versmelten. Kunstenaar Ludo Winkelman, componist Wouter Snoei en danseressen Bérengère Bodin en Johanne Saunier gaan hierin een verrassende dialoog aan. 
 

De installatie bestaat uit zes monumentale portretten van vrouwen uit verschillende culturen. Ze zijn gemaakt van was in een diepe ultramarijn-blauwe kleur. Op de vloer ligt een patroon van zand in dezelfde kleur. Het is een web van lijnen, een netwerk van kruisende levenspaden waarlangs de verschillende vrouwen met elkaar verbonden zijn. Alsof ze met elkaar vervloeien. Via computergestuurd geluid horen we sporadisch enkele bouwstenen van Wouter Snoei’s compositie.

De voorstelling (circa 30 minuten) geeft de geportretteerde vrouwen een stem en een lichaam. Centraal in deze voorstelling staat de danseres. Zij laat talloze gezichten en gedaanten zien in haar dans, de vele verschillende stemmen en gedachten van de vrouw. Die stemmen zijn bovendien letterlijk te horen in de muziek van Wouter Snoei, die wordt uitgestuurd over zes kanalen, alsof elk portret zijn eigen geluidsbron heeft. We horen een mix van elektronica, zang en interviews. Via sensoren die zijn aangebracht op het lichaam van de danseres, interfereert zij onmiddellijk met de muziek. Het tekstmateriaal wordt gedistilleerd uit interviews van Winkelman en Snoei met vrouwen die een dwarsdoorsnede vormen uit de samenleving: moeder, actrice, model, politica, prostituée, manager. Op straat, in warenhuizen, in de Rosse Buurt, in kerken, op school, in schouwburgen en stadhuizen vertellen zij over hun leven en dromen, hun drive en hun positie. Zij leggen hun ziel bloot in persoonlijke en ferme uitspraken. Het publiek bevindt zich in het brandpunt, tussen de lijnen van zand, en wordt ingesponnen in dit web van muziek en dans, beeld en verhaal. Het maakt deze multidisciplinaire voorstelling tot een onontkoombare ervaring, waarvan je zelf deel uitmaakt. Intiem en overweldigend laat ze de vrouw zien als bron van inspiratie, energie en schoonheid.

Cast & credits
Beeld: Ludo Winkelman
Compositie: Wouter Snoei
Dans: Bérengère Bodin / Johanne Saunier
Solisten op tape: Jennifer van der Hart, Bauwien van der Meer, Michaela Riener, Elsbeth Gerritsen, Maciej Straburzynski & Marine Fribourg
Productie: VOCAALLAB

TOURDATA

07 juni 2013

ARTZaanstad : 18:00

08 juni 2013

ARTZaanstad : 15:00

09 juni 2013

ARTZaanstad : 16:30