BERLIJN-BAGDAD

VOCAALLAB BERLIJN-BAGDAD


Berlijn-Bagdad is het nieuwste werkplaatsproject van VocaalLAB Nederland. In dit onderzoek naar de documentaire als muziektheatrale vorm staat het thema "De mens in een oorlogssituatie" centraal. Monologen over de Tweede Wereldoorlog uit We waren zo heerlijk jong van kunstenaar en schrijver Armando worden geconfronteerd met actuele weblogs uit huidige oorlogsgebieden. De monologen zijn vooraf op film opgenomen en worden als filmfragmenten geïntegreerd in de voorstelling.

Berlijn-Bagdad Deel II /VocaalLAB

Zes componisten uit verschillende landen schreven speciaal voor Berlijn-Bagdad zes "vocale verhalen" over het alledaagse bestaan in een oorlogssituatie. Verleden en heden worden zo door verschillende media met elkaar geconfronteerd. Zang, gesproken monologen op film en reacties van het publiek worden in een fascinerend werkproces aaneengesmeed tot een muziektheatrale documentaire.

Cast & credits
Jennifer van der Hart, sopraan
Bauwien van der Meer, sopraan
Els Mondelaers, mezzosopraan
Tiemo Wang, bariton
Composities: Maria de Alvear (Duitsland-Spanje), Nicoleta Chatzopoulou (Griekenland), Stephan Froleyks (Duitsland), Alison Isadora (Nieuw-Zeeland-Nederland), Tom Tlalim (Israël-Nederland) en Chen Wagner (Israël)
Klankinstallatie: Stephan Froleyks
Filmregie: Arjen Hosper & Martijn Vorstenbosch (EAST74)
Theaterregie: Caecilia Thunnissen
Supervisie regie/dramaturgie: Bärbel Kühn
Masters: Lineke Rijxman & Elena Vink

TOURDATA

25 april 2008

Lutherse Kerk, Zaandam : 21:00

26 april 2008

Lutherse Kerk, Zaandam : 21:00

27 april 2008

Lutherse Kerk, Zaandam : 21:00