Sarah's Passion

IN COPRODUCTIE MET HET RAGAZZE QUARTET


In vervolg op Match Girl Passion brengt Silbersee opnieuw een moderne passie, samen met het Ragazze Quartet en filosoof Ger Groot. Sarah’s Passion is een beeldende muziekvoorstelling met composities van Arvo Pärt — een theatraal concert als een betoverend ritueel.

Pärt weet met zijn muziek wereldwijd een groot publiek te raken. Zijn werken zijn bespiegelingen op wezenlijke vraagstukken van het menselijk bestaan. Filosoof Ger Groot leidt ons de wereld van Sarah’s Passion binnen. Daar zien we personages als traag-levende tableaus van de vermaarde schilder Edward Hopper. Zo voert de muziekvoorstelling ons langs fundamentele levenservaringen: de overrompeling van de geboorte, de meeslepende kracht van de hartstocht en ten slotte de onafwendbare confrontatie met de dood, die begeleid door de troostende klanken van Pärt ook als een welkome vriend ervaren kan worden. 

Sarah's Passion / Silbersee + Ragazze Quartet /

Concept, regie en muzikale leiding: Romain Bischoff | Co-regie: Isabel Schröder

Productie: Silbersee | Coproductie: Ragazze Quartet


Performers
: Annemijn Bergkotte, Katharine Dain, Solène Beaudet, Marine Fribourg, Dunja Jocic, Vincent Lamy, Edward Leach, Vitaly Medvedev, Hitoshi Tamada, Jeanita Vriens | Spreker: Ger Groot | Scenografie/Kostuums: Sarah Nixon | Licht: Varja Klosse | Sound engineer: Wouter Snoei | Dramaturgie: Wout van Tongeren | Fotografie : Bowie Verschuuren | Publiciteit : Tamara Keasberry, Bureau tamtam

TOURDATA

26 februari 2016

28 februari 2016

04 maart 2016

05 maart 2016

09 maart 2016

17 maart 2016

18 maart 2016

19 maart 2016

20 maart 2016

Operamagazine.nl

Voor de confrontatie met de dood pakten ook Jeanita Vriens en Annemijn Bergkotte van het Ragazze Quartet hun instrument. Met magische fragiliteit zetten ze Pärts Stabat Mater in. Een sober tafereel – de gebroken Maria getroost door Johannes – doorbrak nu geen moment de concentratie. Zachtjes zongen de instrumentalisten mee met de professionele vocalisten, onder wie de nog niet genoemde mezzo Marine Fribourg, in een helende uiting van collectief verdriet. 
Deze vertolking van een dierbaar werk maakte voor mij persoonlijk de avond tot een kostbare ervaring.

 

Trouw

Vooral de durf van de zangers van Silbersee moet hier geprezen worden. Sopraan Katharine Dain plukt zonder enkele moeite de hoogste tonen uit de lucht, puur en zuiver. Het Ragazze Quartet, voor de gelegenheid teruggebracht tot een trio, is al even geconcentreerd bezig. Solène Beaudet tovert een mooi ‘Fratres’ uit haar cello.