DIAMANTEN

EEN VOCAAL-THEATRAAL MYSTERIE


In Diamanten staan de levens centraal van een aantal vrouwen met krachtige, schitterende zielen, die ze als een sieraad met zich meedragen. Als diamanten – van buiten koud en ongenaakbaar, maar tegelijkertijd wonderschoon en waardevol – glanzen en stralen de vrouwen, ongeacht hun kwetsbaarheid en eenzaamheid. Composities van Pascal Dusapin, Georges Aperghis, György Kurtág, Giacinto Scelsi, Samir Odeh-Tamimi, Henri Pousseur en Rob Zuidam vormen de vocale bijoux, die in Diamanten tot stralende sieraden worden fijngeslepen.

Zang:
Jennifer van der Hart, Camille Hesketh, Esther Kuiper, Francine Vis
Regie: Miguel Angel Gaspar, Bärbel Kühn (concept)
Licht: Jeroen Smith

Diamanten /VOCAALLAB | Boris Bischoff


FOTO

TOURDATA

31 januari 2010

13 maart 2010

Recensie: De Volkskrant, 2 februari 2010

Met zijn unieke focus op de zang levert het zeven jaar oude VOCAALLAB een bijzondere bijdrage aan het panopticum van de nieuwe muziek.

Iriserende klankwaaiers
Drie Jonge Ensembles, 31 januari 2010, Muziekgebouw aan 't IJ

[...] Het sluitstuk, Diamanten van VocaalLAB, heeft ook zijn hermetische kanten, maar is toch absorberend muziektheater. Vier zingende vrouwen dolen als heldinnen uit een Griekse tragedie over het podium in een muzikale ritus die bestaat uit een mozaïek van solo’s, duetten en kwartetten van zeven componisten. Het is een babylonische en onbegrijpelijke voorstelling met een onverwacht einde. En met zijn unieke focus op de zang levert het zeven jaar oude VocaalLAB een bijzondere bijdrage aan het panopticum van de nieuwe muziek.

Frits van der Waa