RADIO QUATCH!

EEN VERMAKELIJK, ONDERHOUDEND CONCERT MET EEN VOETNOOT


De hedendaagse, alsmaar doordraaiende, virtuele-media-consumptie-maatschappij en de haat-liefdeverhouding van de makers hiermee vormt de inspiratiebron voor VocaalLAB en de gebroeders Palinckx om deze soirée te serveren. In de vorm van een radioshow wordt het publiek meegevoerd in een wervelwind van flarden nieuwsberichten, renaissancemuziek, hoorspelsoap, hilarische reclameboodschappen, ruis, melancholische liederen, dada-teksten, blues, nog meer ruis, opera, persoonlijke ontboezemingen, geluideffecten, onduidelijk gemurmel, aanstekelijke popdeuntjes en filosofische bespiegelingen.

Radio Quatch! verwerpt noch omarmt onze mediacratie. Radio Quatch! 'tells it like it is'. Het zoekt de ontroering op in het banale en de chaos. Het morrelt aan het absolute van de hoge kunst.

Radio Quatch! /VocaalLAB Nederland

Voor Radio Quatch! creëerde Jacq Palinckx een aantal composities waarin improvisatie en de eigen inbreng van de spelers een belangrijke rol speelt. Het bevat ook bewerkingen en fragmenten van meerstemmige oude vocale muziek. Her en der zal een popliedje de kop op steken. Teksten van o.a.  Kurt Schwitters, Stefan Themerson, George Perec, Jean Baudrillard, Bruce Nauman en Antony Kok worden vrijelijk gebruikt voor deze soirée musical. Maar ook zeker vormen TV, het internet en het nieuws van de dag de inspiratiebron voor Radio Quatch!.

Cast
Jacq Palinckx: composities, gitaren
Bert Palinckx: contrabas

VocaalLAB
Esther Kuiper
Fanny Alofs
Arnout Lems
Tiemo Wang

Techniek
Geluid: Geert Ingenhoven
Licht: Stefan Kauw
 

FOTO

TOURDATA

16 augustus 2010

Zaandam, Lutherse Kerk TRY OUT : 20:30

17 augustus 2010

18 maart 2011