DAZED


DAZED van Giel Vleggaar is een voorstelling over verdoving, seks en moderne relaties. Een man en twee vrouwen leven op de automatische piloot. De één verliest zich in sex, een ander in dwangmatigheden, weer een ander in de dagelijkse routine van een steeds hogere dosis slaappillen. Door de driehoeksrelatie tussen deze hoofdpersonen, tekent zich een beeld af van jonge mensen die vast zitten in hun eigen destructieve, maar comfortabele patronen. Levens die op scherp worden gezet wanneer er een ‘fataal incident’ plaatsvindt. Zijn de drie in staat te ontsnappen uit het vluchtgedrag van dagelijkse routines? Of passen ze zich aan, om op nieuwe manieren hetzelfde te kunnen blijven doen?
 

Teaser DAZED /Giel Vleggaar | Auke Hamers

DAZED is een voorstelling voor drie zangers van VocaalLAB plus een instrumentaal ensemble met twee elektrische gitaren, basgitaar en slagwerk. Een rock-achtige bezetting die een rauw en zinderend geluid voortbrengt, gebaseerd op een popmuziekachtige esthetiek, waarin geen avontuur wordt geschuwd. Filmmaker Auke Hamers verzorgt videobeelden die devoorstelling ondersteunen. Vanuit drie verschillende perspectieven, waarbij elke zanger zijn eigen beelden krijgt, wordt hun belevingswereld geschetst. De kijker wordt in de vertelling geplaatst door raadselachtige, minimalistisch en verstilde shots waarin niets is wat het lijkt.

Cast
Zangers: Jennifer van der Hart, sopraan | Fanny Alofs, alt/mezzo | Tiemo Wang, bariton
Instrumentalisten: Jeroen Kimman, elektrische gitaar | Frank Wingold, elektrische gitaar | Mark Haanstra, elektrische bas | Bart de Vrees, percussie
Compositie: Giel Vleggaar
Video: Auke Hamers
Geluid: Poul Holleman
Licht: Tim Sinkeldam (ontwerp Jeroen Smith)

FOTO

TOURDATA

12 november 2011

13 november 2011

13 november 2011