CHANGE YOUR WORLD

EXPLOSIEF MUZIEKTHEATER DOOR JONGEREN


De beelden van het massale geweld in het Midden Oosten, van bivakkerende jongeren op het Madrileense Puerta del Sol plein en van de jongeren die broederlijk babbelen met militairen op het Tahirplein vormen het startschot voor Change Your World. Jongeren weten tegenwoordig de sociale media als geen ander te bespelen en te benutten voor het verspreiden van hun idealen. We hebben met z’n allen kunnen zien welk effect het heeft gehad in een aantal landen waar een ruw regime decennia lang vrij spel had.

Change your World /Boris Bischoff

Change Your World is een muziektheatervoorstelling met en voor jongeren, door jongeren van het Oosterlicht College Nieuwegein in samenwerking met VOCAALLAB. De voorstelling gaat over alles wat de jongeren raakt en bezighoudt in het dagelijkse leven en is geïnspireerd op wereldthema’s, eigen teksten en gebeurtenissen uit het recente nieuws. De nieuwe compositie van Rogier Bosman laat de jongeren de ruimte daar ook hun eigen vorm en invulling aan te geven. Het wordt een mix van intrigerende zang, spetterende ritmes en onverwachte klankexplosies. Change Your World is te zien tijdens de allerlaatste editie van het Yo! Opera Festival 2011.

Cast
Regie en muzikale leiding: Romain Bischoff i.s.m. Mariëlle Vester
Compositie: Rogier Bosman
Spel:
Leerlingen Oosterlicht College Nieuwegein: Ilse van Bergen, Pien de Boer, Sterre Bolluijt, Eline Bootsma, Dominique van Dun, Kira van Ginneken, Minke ten Harkel, Ibo Ibelings, Afra Jansen, Danielle Jansen, Emma de Laat, Jos Minnaar, Julia Siudak, Roy Smorenburg, Sarinda    Torij, Frits Vaillant, Iris Volkers, Jasmijn de Vries, Maartje Vroom, Winne van Woerden
VOCAALLAB: Inge den Haan, Stijn Hoes, Catalijne Janssen, Tom Kortbeek, Rombout Stoffer, Maarten Zaagman
Licht: Tim Sinkeldam (uitvoering) / Jeroen Smith (ontwerp)
Geluid: Casper Schipper
Toneelbeeld: Lode Bruins
Choreograaf: Enigma Huijzer
Cultuurcoördinator Oosterlicht College: Edien Lammers

TOURDATA

23 november 2011

24 november 2011

25 november 2011

26 november 2011