VOCAALLAB IN DE WERELD DRAAIT DOOR

1-MINUUT-OPERA OVER HOLLEEDER | COMPOSTIE: MICHEL VAN DER AA | TEKST: TOMMY WIERINGA


VOCAALLAB is op vrijdag 27 januari 2012 te zien in het tv-programma De Wereld Draait Door, met een 1-minuut-opera over Willem Holleeder van Michel van der Aa, met tekst van Tommy Wieringa. Van der Aa schreef de opera op verzoek van de redactie van DWDD naar aanleiding van de vrijlating van Holleeder. De opera is op één dag geschreven, gerepeteerd en uitgevoerd.
 

Holleeder-opera - Michel van der Aa /DWDD


De cast van de Holleeder-opera bestaat uit Tiemo Wang, die de rol van Willem Holleeder zingt, en een solistenensemble bestaande uit Esther Kuiper, Els Mondelaers en Arnout Lems. Tijdens de uitvoering worden er filmbeelden getoond waarin de zwarte scooter van Holleeder een belangrijke rol speelt. De opera zal live worden uitgevoerd tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door van vrijdag 27 januari 2012.

De vrijlating van Holleeder is door het Ministerie van Justitie in alle stilte voorbereid. Eigenlijk zou Holleeder pas dinsdag 31 januari vrijkomen, maar om zo min mogelijk ruchtbaarheid aan zijn vrijlating te geven is de datum vervroegd naar vandaag. Michel van der Aa werd door de redactie van De Wereld Draait Door uitgenodigd om een 1-minuut-opera te schrijven naar aanleiding van de vrijlating van Holleeder. Van der Aa schreef eerder 1-minuut-opera's over andere actualiteiten, waaronder de PVV in de laatste kabinetsformatie en de redding van de Chileense mijnwerkers.

Cast & credits
VOCAALLAB: Tiemo Wang, bariton (Willem Holleeder) | Esther Kuiper, mezzosopraan | Els Mondelaers, mezzosopraan | Arnout Lems, bariton
Compositie: Michel van der Aa
Tekst: Tommy Wieringa
Muzikale leiding: Romain Bischoff

TV-uitzending De Wereld Draait Door

vrijdag 27 januari 2012 | 19.30 uur | Nederland 3

TOURDATA

27 januari 2012